Wie is Kristel?

Ik ben afkomstig uit Brunssum (Limburg), getrouwd, moeder van twee zonen en woon momenteel in Oud Ade, een dorp vlakbij Leiden (mijn negende woonplaats inmiddels).

Na mijn studie scheikunde heb ik een aantal jaren in de advieswereld gewerkt. Vervolgens heb ik met mijn gezin enkele jaren in Singapore en Amerika doorgebracht. Na terugkeer in Nederland ben ik voor mezelf begonnen. Met ‘Artos Milieu- en Omgevingsadvies’ kan ik bedrijven en overheidsinstanties van dienst zijn bij vraagstukken in het brede werkveld van de Omgevingswetgeving.

Als kind had ik een dagboek en de drang om te schrijven is altijd gebleven. Inspiratie is er genoeg; ik beleef van alles. Van het krijgen van een tweeling, het doormaken van drie intercontinentale verhuizingen en het starten van een eigen bedrijf, tot mislukkingen in de keuken, valpartijen in de trein en geworstel om mijn eerste boek op papier te zetten.

Als tiener deed ik mee aan een journalistiek project. Dit leidde tot de publicatie van een artikel in een speciaal katern van het Limburgs Dagblad. Tijdens mijn studie maakte ik deel uit van de almanakcommissie van mijn studievereniging. Het gevolg was dat ik een wervend stukje mocht schrijven in een brochure voor aankomend studenten. Later schreef ik ook nog een reclametekst waarin ik vertelde hoe leuk het was om op buitenlandstage te gaan. Natuurlijk doorspekt met ervaringen uit eigen hand, opgedaan in de lange zomer die ik doorbracht op een ‘college’ in Los Angeles.

Nadat mijn zonen geboren waren, las ik in het tijdschrift Ouders van Nu een oproep voor het lezerspanel. Ik reageerde en vanaf dat moment schreef ik (korte) stukjes voor dat tijdschrift over allerlei kind-gerelateerde onderwerpen. In het buitenland begon ik een blog voor familie en vrienden over onze belevenissen en de cultuurshock die onontkoombaar om de hoek kwam kijken. Ook in Amerika heb ik het bloggen volgehouden.

Na thuiskomst duurde het wel even voordat ik met Artos mijn eerste opdracht kreeg, dus wat deed ik in de tussentijd? Juist. Schrijven. Ik volgde een opleiding tot copywriter en startte met mijn eerste boek. Een historische roman moest het worden. Niet gehinderd door enige kennis op het gebied van schrijftechnieken begon ik eraan, om later (uiteraard) te ontdekken dat het efficiënter was geweest om eerst een of meer schrijfcursussen te volgen.

Intussen timmer ik aan de weg van mijn fictie-schrijfcarrière met diverse historische korte verhalen. Graag deel ik al mijn ervaringen met jullie!